Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، بسیاری از افراد تفاوت زیادی میان اتومبیل‌های فرمول یک و اتومبیل‌های معمولی قائل هستند اما جالب است بدانید این خودروها شباهت‌هایی نیز با یکدیگر دارند! این خودرو ها برای رانندگی در شهر طراحی نشده‌اند و پرسرعت بودن آن ها نیز از جمله این تفاوت‌ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اولین فصل از قالب مدرن فرمول یک در سال ۱۹۵۰ با ۶ گرن‌پری و یک مسابقه ایندیاپولیس ۵۰۰ برگزار شد و جالب است بدانید، تفاوت میان نخستین خودرو‌های فرمول یک با مدل‌های مدرن از زمین تا آسمان بود بطوریکه، پیشرانه بزرگ در کاپوت بلند، روبروی راننده‌ای که در انتهای بدنه طویل خودرو قرار داشت، نصب شده بود.

آلفارومئو ۱۵۸ با پیشرانه ۸ سیلندر خطی ۱.۵ لیتری سوپرشارژ و قدرت بیش از ۳۵۰ اسب بخار محصول سال ۱۹۳۸، تمام ۶ گرن‌پری فصل ۱۹۵۰ را به مقام اول به‌پایان رساند. در این دوران هنوز جادوی آیرودینامیک به فرمول یک راه نیافته و طراحی خودرو‌ها ساده بود؛ طرح موتورمیانی خودروها، در دهه ۱۹۶۰ پیاده‌سازی شد.

تا اواخر دهه ۱۹۵۰، تنها راننده‌ها ستاره فرمول یک بودند، اما از سال ۱۹۵۸ مقام قهرمانی برند خودروساز نیز به فرمول یک اضافه شد و تا پیش از سال ۱۹۵۸، قوانین محدود به کوچک‌تر شدن ابعاد پیشرانه‌ها بود، اما با نزدیک شدن به دهه ۱۹۶۰ استفاده از بنزین استاندارد به‌جای بنزینی الکلی ضروری اعلام شد. از سال ۱۹۵۱ تا ۱۹۶۰، آلفارومئو، فراری، مازراتی و مرسدس‌بنز بهترین خودرو‌های فرمول یک را با طراحی مشابه تولید می‌کردند.

جاده میان اتومبیل های فرمول یک و خودروهای معمولی

به طورکلی می توان گفت؛ ماشین‌های مسابقه فرمول یک متفاوت از خودرو‌های دیگر نیست. آن‌ها هم موتور‌های احتراق داخلی، چرخ، ترمز، سیستم تعلیق و سیستم انتقال نیرو از موتور به چرخ‌ها را دارند. اما شباهت‌ها همین جا تمام می‌شود. خودرو‌های فرمول یک برای رانندگی و گردش در شهر‌ها طراحی نشده اند. همه چیز در آن‌ها پیچیده‌تر از اتومبیل‌های معمولی است و همه چیز وسیله‌ای برای رسیدن به یک چیز و تنها یک چیز است و آن هم سرعت است. ماشین‌های فرمول یک به سادگی می‌توانند به سرعت متوسط ۲۰۰ مایل در ساعت برسند. اما در خلال مسابقات سرعت‌ها معمولاً پایین‌تر است.

در مسابقات فرمول یک هیچ جایزه‌ای برای کم مصرف کردن سوخت تعیین نشده. ماشین‌های فرمول یک، حدود چهار مایل را با یک گالن بنزین طی می‌کنند. در طول یک فصل یک تیم تقریباً ۲۰۰ هزار لیتر بنزین برای تست و مسابقه مصرف می‌کند. قلب خودروی فرمول یک اسکلت یا شاسی آن است. اسکلت بخشی از ماشین است که همه چیز به آن ختم می‌شود و همانند بیشتر ماشین‌های مدرن و هواپیماها، ماشین‌های مسابقه فرمول ۱ ساختار یگانه‌ای دارند. "مونوکو" monocoque یک لغت فرانسوی است که معنی "پوسته یگانه" را می‌دهد و به فرایند ساختن بدنه کامل یک بخش یگانه از ماده گفته می‌شود.

زمانی ماده‌ای که در ماشین‌های فرمول یک برای ساختن اسکلت یا پوسته یگانه به کار می‌رفت، آلومینیوم بود. اما امروزه مخلوط و ترکیباتی قوی مثل رشته‌های کربن در حال چرخش در آن به کار می‌رود که با صمغ کاج ترکیب شده و لایه کربنی هم روی آلومینیوم را گرفته. نتیجه ماشین سبک وزنی است که می‌تواند در مقابل نیرو‌های شدید در هنگامی که وسیله نقلیه حرکت می‌کند مقاومت کند.

در اسکلت ماشین یک اتاقک هم هست که بیشتر به یک سلول بالشتکی محکم شبیه است. این اتاقک هم برای یک "راننده یگانه" ساخته شده است و برخلاف اتاقک خودرو‌های معمولی که ناسازگاری‌های زیادی دارند، اتاقک‌های خودرو‌های فرمول یک باید با قواعد تکنیکی خیلی شدید و سختی توافق داشته باشند. به عنوان مثال آن‌ها باید کوچک‌ترین اندازه‌ها و کفی صاف داشته باشند.

بررسی موتور اتومبیل های فرمول یک

تا پیش از سال ۲۰۰۶، ماشین‌های فرمول یک با موتور‌های V۱۰ با حجم سه لیتر تأمین انرژی می‌شدند. سپس قوانین تغییر کرد و موتور‌های V۸ با حجم ۲.۴ لیتر تعیین شد. حتی با این که بازده انرژی با قوانین جدید پایین آمده، اما موتور‌های فرمول ۱ می‌توانند نزدیک به ۱۹۰۰ اسب بخار انرژی تولید کنند. برای این که بتوانید چشم اندازی از موضوع به دست آورید، تصور کنید که موتور جت ۲.۵ لیتری فولکس واگن تنها ۱۵۰ اسب بخار انرژی تولید می‌کند و البته موتور جت برای مسیر‌های ۱۰۰ هزار مایل به بالا خوب است.

موتور ماشین فرمول یک بعد از هر ۵۰۰ مایل حرکت به وارسی و بازسازی نیاز دارد. برای این که تولید این همه انرژی لازمه اش این است که موتور با نسبت‌های گردش به دور محور خیلی بالا، تقریباً ۱۹۰۰ گردش در دقیقه رانده شود و راندن یک موتور با چنین سرعت‌های بالایی مقدار بی اندازه زیادی گرما تولید می‌کند و مقدار زیادی فشار روی بخش‌های در حال حرکت وارد می‌شود.

سوختی که به چنین موتوری نیرو می‌دهد بنزین بدون سربی نیست که در پمپ بنزین‌ها می‌زنیم، بلکه مقادیر اندکی ترکیبات بدون هیدروکربن مجاز دارد و استفاده از بیشتر افزودنی‌هایی بالابرنده وزن در آن ممنوع شده. در نهایت تیم‌های فرمول یک حدود ۵۰ نوع مخلوط سوخت مختلف به کار می‌برند که برای مسیر‌ها و شرایط هر فصل تنظیم شده. هر ترکیب برای تأیید ترکیب فیزیکیش باید به مدیریت مسابقه نشان داده شود.

انتهای پیام/

 

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: خودروهای فرمول یک خودرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۴۹۷۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای آزادی سه گروگان، می‌خواهم وارد مجلس شوم /به هیچ وجه از مجلس خودرو نخواهم گرفت

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مجتبی زارعی، نامزد دوازدهمین دوره انتخابات مجلس در حوزه تهران در برنامه «بهارستان دوازدهم»، از عملکرد مجلس یازدهم انتقاد کرد. بخشی از گفتگوی وی را در ادامه به نقل از خبرگزاری دانشجو می خوانید.

* شفافیت به جز حوزه امنیت ملی اگر در سایر امور نباشد اساسا آن نمایندگی چه سودی دارد؟ این نمایندگی را نوعی نمایندگی رانت خواهانه و فرصت طلبانه می‌دانم.

* چگونه است که یک نماینده آرای خود را شفاف نمی‌کند؟ اگر من شفاف نباشم لایق نمایندگی نیستم.

* درست است که ما کار حزبی نداریم تا احزاب زمینه شفافیت را فراهم کنند و مسئولیتی را بپذیرند؛ اما اگر مسئولیتی را نپذیرفتند آیا یک نماینده حق دارد در رفتارهای خود در تقنین و نظارت و خود نمایندگی دست به محافظه کاری و پنهان کردن رای بزند؟ این پذیرفتنی نیست.

* در تمام حوزه ها به جز امنیت ملی، شفافیت را دنبال خواهم کرد و تمام آبروی خودم را برای این کار خواهم گذاشت.

* برای آزادی سه گروگان می‌خواهم وارد مجلس شوم و این گروگان ها باید از مجلس آزاد شوند. مجلس این توان را دارد که این گروگان ها را آزاد کند.

* گروگان اول «ایران» است که به گروگان دیوان سالاری درآمده است؛ دیوان سالاری که پهلوی را به گروگان گرفته بود و نهایتا خود گروگان و گروگان گیر با هم از بین رفتند.

* دوم «نظارت» به گروگان درآمده است از سوی برخی گروه ها و اصلاح طلبان و اصولگرایان.

* سوم خود «نمایندگی» است؛ مجلس «نمایندگی» را به گروگان درآورده است.

برخی فقط شب انتخابات دنبال رای مردم هستند

صالح اسکندری، دیگر نامزد دوازدهمین دوره انتخابات مجلس در حوزه تهران بود که در برنامه «بهارستان دوازدهم»، به انتقاد از عملکرد مجلس یازدهم پرداخت. اظهارات اسکندری به شرح زیر است:

* کل شهدای ما ۲۵۰ هزار نیست اما در جاده‌ها ۹۰۰ هزار تلفات می‌دهیم، آیا نمانیده‌ای که حامی این شرایط است عندالله پاسخگو است؟

* به هیچ وجه از مجلس خودرو نخواهم گرفت، مردم از این مسئله ناراحتند، چرا مردم باید در صف باشند اما من نماینده بدون اولویت بندی ماشین بگیرم؟ اگر قانونی است این قانون غلط است و قابل اصلاح.

* نماینده مجلس که ماشین شخصی دارد نباید ماشین بگیرد، باید بخاطر مردم و انقلاب ماشین نگیرم.

* صیانت از فضای مجازی را امری لازم می‌دانم اما تقلیل آن به فیلتر کردن چند شبکه مجازی اشتباه است.

* برخی‌ها فکر می‌کنند فقط شب انتخابات باید به دنبال رای و مردم باشند.

* مشارکت در همه حوزه‌هاست. امروزه مسئله کارآمدی دولت‌ها مشارکت است، به فرموده رهبر انقلاب تشکیلات تراز تشکیلاتی است که یک کانال کشی فکری برای مردم تشکیل دهد.

* این که رهبری می‌فرمایند قله نزدیک است، ایشان مردم را همراه خود به سمت قله هدایت می‌کند.

* برای آینده، هر کشوری در حال برنامه‌ریزی است، تصویر سازی برای آینده بسیار مهم است

* اولویت مجلس دوازدهم از نظر بنده معیشت مردم است. وظیفه نمایندگان تسهیل مردم معیشت مردم است.

* باید کمیسیون شوراها را تغییر نام دهیم و کمیسیون آینده تشکیل دهیم.

* اولویت‌های اصلی در حوزه معیشت به روزهای پایانی مجلس موکول می‌شود.

۲۷۲۱۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904393

دیگر خبرها

  • فیلم جدید برد پیت به بودجه ۳۰۰ میلیون دلاری نیاز دارد
  • برای آزادی سه گروگان، می‌خواهم وارد مجلس شوم /به هیچ وجه از مجلس خودرو نخواهم گرفت
  • خدمات ویژه امداد کرمان موتور
  • رولز-رویس اسپکتر با امضای منصوری؛ تجربه ای بی نظیر از دنیای لوکس برقی (عکس)
  • هزینه بیمه ماشین در سال ۱۴۰۳ چقدر است؟
  • عشق ماشین این آدم ها را «ولت پارک» کرد | لذت چند دقیقه رانندگی پشت فرمان ماشین های لاکچری
  • سرباز ژاپنی که تا ۲۹ سال پس از پایان جنگ جهانی تسلیم نشد / شیر و یوزپلنگ‌های پسر صدام حسین / پنج فعالیت بشری که از فضا دیده می‌شود / مارچ ۸۱۱، سلطان فرمول یک
  • عرضه خودرو جدید KMC EJ7 در سامانه یکپارچه + قیمت و مشخصات
  • هونگچی EQM5 برقی بی ام کارز + مشخصات، عکس و قیمت Hongqi EQM5
  • لرزه تردد خودروهای سنگین دوباره روی تن پل تاریخی بابل نشست